Cum suntem manipulați pe rețelele de socializare cu fotografii perfecte

Editare cu Photoshop Foto: vimeo

Foarte mulți tineri care folosesc cele mai populare rețele de socializare recurg la editarea fotografiilor pentru a primi apreciere din partea prietenilor virtuali, iar o tânără a vrut să demonstreze cât de mult pot fi oamenii manipulați cu o singură fotografie în mediul online.

Kelsey Higley este studentă la secția de arte a Universității din Oklahoma, Statele Unite, și a realizat un proiect numit „Manipulata” în care demonstrează cât de mult ne sunt afectate percepțiile asupra frumuseții atunci când vedem o fotografie cu cineva pe internet și nu cunoaștem personal acea persoană.

Ea a modificat 126 de fotografii cu ea și apoi le-a unit într-un filmuleț în care are pe rând sânii și ochii mai mari, dar și o talie armonioasă și alte forme ale corpului modificate, un nas mai mic și un ten mult mai curat.

Filmulețul a devenit foarte cunoscut în mediul online, mai ales că studenta a recunoscut faptul că în multe dintre fotografii nici măcar ea nu s-a recunoscut. Ea a vorbit pentru LifeBuzz și despre problemele pe care le-a întâmpinat pentru a-și accepta corpul pe care îl are și frustările pe care încearcă să le depășească pentru a trăi împăcată cu ea însăși.

Recomandările editorilor GreatNews:

Minunata lecție de viață oferită de tânăra numită „cea mai urâtă femeie din lume”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.