România plantează 1 milion de copaci! Iată harta locurilor din țară

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Mai multe ONG-uri din țară, împreună cu Ministerul Mediului, vor pune în aplicare un plan impresionant de împădurire. Mâine, 14 noiembrie, timp de 24 de ore, împreună cu voluntari, se vor planta un milion de copaci pe terenurile cu probleme din țară.

Voluntarii vor ca prin acest proiect să atraga atenția românilor și să-i facă să înțeleagă că defrișările ilegale dăunează grav societății.

„O să fie o campanie de conştientizare, o să fie despre ce înseamnă pădurea, copacul, care sunt beneficiile aduse. Trebuie ca oamenii să ştie că pădurea îmbunătăţeşte calitatea aerului, filtrarea apei, fixarea solului”, a spus Liana Buzea, coordonatorul proiectului „Plantăm fapte bune în România!”.

Mai multe companii și-au manifestat sprijinul pentru această campanie.

„Iniţiativa noastră constă în acţiuni de conştientizare, semnalarea tăierilor ilegale de păduri, plantarea pe terenuri publice care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantațiilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală.

Din 2011 am implicat: 12.528 voluntari care au plantat și îngrijit 258.200 copăcei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive din 10 județe ale țării; am realizat Harta tăierilor de păduri – aplicația online prin care oricine poate raporta o tăiere de pădure din țară – aceasta a fost sprijinită de Ambasada SUA în România și Ambasada Marii Britanii la la București; în 2013 am primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor ni s-au acordat șase distincții din partea comunității”, spun reprezentanții „Plantăm fapte bune!”.

Cei care doresc să se implice ca voluntari în această campanie găsesc mai multe detalii pe pagina de Facebook „Plantăm fapte bune!” și pe site-ul plantamfaptebune.ro.

Harta locurilor în care se plantează
Harta locurilor în care se plantează

Dacă v-au plăcut fotografiile, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.