Doi români lucrează la cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume

Hummingbird, cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume, făcută de doi români
Hummingbird, cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume, făcută de doi români

Doi români care locuiesc acum în Londra lucrează la proiectul unei biciclete pliabile despre care spun că va fi cea mai ușoară din lume. Povestea acestui proiect este relatată de Andi Moisescu, pe blogul său.

„De-a lungul unui an am lucrat împreună cu partenerul meu la designul celei mai ușoare biciclete pliabile din lume. Prototipul cântărește 6.5 kg, fiind mai ușoară cu 3 kg decât oricare altă bicicletă pliabilă de pe piață. Cântărește cât două pisici, 4 ananași sau 3 MacBook-uri.

Mutați în Londra cu vise mari și bani puțini la 22 de ani, am reușit să ne concentrăm tot efortul creativ în a aduce la bun sfârșit un produs inedit pentru cicliști.

Bicicleta este din fibră de carbon și are un design unic, pe care l-am și patentat”, spun tinerii, care vor ca proiectul lor să devină cât mai cunoscut și să se transforme în realitate cât mai repede posibil.

Bicicleta se numește Hummingbird și a fost lansată astăzi, 11 noiembrie, pe platforma de strângere de fonduri Kickstarter.

Se pare că ideea celor doi români a stârnit interesul investitorilor. În doar câteva ore, au strâns aproape 20.000 de lire și spun că ar avea nevoie de aproximativ 50.000 de lire pentru ca proiectul celei mai ușoare biciclete pliabile să se transforme în realitate.

Dacă aveți acces la platforma Kickstarter, puteți susține proiectul AICI.

Recomandările editorilor GreatNews: