Referendum familie. Cel mai nou sondaj: cum ar vota românii peste o săptămână

referendum familie
Foto: naeimasgary / pixabay.com

Referendum familie. Prezent la în emisiunea “România9” de la TVR, sociologul Marius Pieleanu a prezentat un sondaj de opinie realizat de Avangarde cu privire la felul în care vor vota românii la referedumul pentru familia tradională, relatează dcnews.ro.

Potrivit acestuia, 66% dintre cei întrebați au spus că vor merge la referendum.

Dintre cei care au spus că vor merge, 63% au spus că vor vota „Da”, adică în favoarea modificării Constituției astfel încât familia să fie alcătuită doar dintr-un bărbat și o femeie.

12% au spus că vor vota „Nu”, iar 25% au spus că fie nu știu cum vor vota, fie nu vor să răspundă la întrebare.

Sonajul de opinie a fost realizat în ultima săptămână.

Referendumul pentru înlocuirea sintagmei „soți” cu „bărbat și femeie” în Constituție va fi organizat în zilele de 6 și 7 octombrie (sâmbătă și duminică), între orele 7.00 și 21.00.

Referendum familie – De câte voturi este nevoie pentru schimbarea Constituției

Pentru ca referendumul să fie validat, iar Constituția să fie modificată, trebuie să voteze cel puțin 30% dintre românii cu drept de vot, iar 50% plus 1 dintre cei prezenți la urne să voteze în favoarea redefinirii familiei.

Autoritățile au anunțat că la sfârșit de august în Registrul electoral figurau 18.917.485 de alegători, ceea ce înseamnă că pentru a se atinge pragul de 30% trebuie să meargă la vot 5.675.246 de cetățeni cu drept de vot. Pentru ca legea fundamentală a țării să fie modificată, este necesar ca cel puțin 2.837.624 de români să voteze pentru.

Referendum familie – Ce părere au românii despre căsătoria gay

Un sondaj de opinie realizată între iunie 2015 și iulie 2016 în 18 țări europene de către Pew Research Center, un institut din Statele Unite ale Americii, pe subiectul căsătoriilor gay, arăta că un sfert dintre români erau de acord cu legalizarea căsătoriilor homosexuale, în vreme ce trei sferturi dintre români se opuneau. Mai exact, 26% dintre români sunt de acord, iar 74% se opun.

Referendum 6-7 octombrie – vedete pro și contra. În ce tabere sunt Dragoș Bucur și Olivia Steer

Foto: naeimasgary / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.