Răsturnare de situație în cel mai nou sondaj de opinie. Cine ar câștiga Primăria Capitalei

Foto: Facebook

Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1% din voturi, învingându-i pe Cristian Popescu Piedone, Cătălin Cîrstoiu și Mihai Enache, arată un sondaj de opinie realizat de AtlasIntel, o casă de sondare din SUA, la comanda Digi24.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Pe locul doi se clasează Piedone cu 30%, iar pe locul 3 candidatul PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, care ar obține 17,4%. Mihai Enache, candidatul AUR, ar lua 4,9%.

În sondajele de opinie realizate până acum, Cristian Popescu Piedone se afla pe primul loc. Astfel, un sondaj făcut de Avangarde la comanda Digi 24 în luna martie arăta că Piedone ar obține 44%, Nicușor Dan – 27%, Cătălin Cîrstoiu – 16%, iar Mihai Enache 10%.

Într-un alt sondaj de opinie, realizat la comanda lui Nicușor Dan, însă înainte de lansarea candidatului Cătălin Cîrstoiu, tot Piedone ieșea învingător, cu 40,4% din voturi. El era urmat de Nicușor Dan cu 39,3% și de Sebastian Burduja cu 16%. Candidatul AUR, Mihai Enache, obținea doar 1% în acest sondaj.

Cu ce partide ar vota bucureștenii la Consiliul General

În ceea ce privește alegerile pentru Consiliul General al Municipiului București, sondajul de opinie realizat de casa de sondare din SUA arată că, în scenariul în care sunt luați în considerare toți bucureștenii cu drept de vot, alianța PSD-PNL ar obține cele mai multe voturi: 36%.

Pe locul doi se clasează Dreapta Unită (USR, Forța Dreptei și PMP), cu 29,5% dintre voturi. AUR ar obține 8,4%.

În scenariul în care sunt luați în calcul doar bucureștenii care au spus că merg la vot, alianța PSD-PNL ar obține 41,5%, Dreapta Unită 34,3%, iar AUR 9,8%.

Întrebați cine a fost cel mai bun primar al Bucureștiului după 1989, 27,5% dintre bucureșteni au răspuns Nicușor Dan. 23,3% au numit-o pe Gabriela Firea, iar 18,6% pe Traian Băsescu.

Sondajul AtlasIntel a fost realizat în perioada 5 – 8 aprilie, pe un eșantion de 1.092 de respondenți.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.