Primii kilometri din autostrada Sibiu-Pitești vor fi deschiși în acest an

autostrada
Foto: cnadnr.ro

Primii kilometri din autostrada Sibiu-Pitești vor fi dați în circulație în acest an, a anunțat Cristian Pistol, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Semnarea celor 3 contracte pentru proiectarea și execuția secțiunilor 2, 3 și 4 ale autostrăzii Sibiu – Pitești reprezintă o reușită notabilă a întregii echipe de la CNAIR.

Un aspect care merită consemnat este că seriozitatea în abordarea proiectelor face posibilă deschiderea încă din acest an a primilor 14 km ai autostrăzii Sibiu-Pitești. Iar aici mă refer la secțiunea 1, Sibiu-Boița”, a scris Pistol pe pagina sa de Facebook.

Autostrada Sibiu-Pitești va avea 122 de kilometri. Ea este alcătuită din 5 tronsoane:

Secțiunea 1: Sibiu – Boița, km 0 – 14
Secțiunea 2: Boița – Cornetu, km 14 – 44
Secțiunea 3: Cornetu – Tigveni, km 44 – 81
Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș, km 81 – 91
Secțiunea 5: Curtea de Argeș – Pitești, km 92 – 122

Autostrada Sibiu-Pitești ar trebui să fie gata în 2027.

Te-ar putea interesa și:

Câți metri pătrați are un ar

Câți metri pătrați are un hectar

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.