Ministrul Educației: „Nu există motivul închiderii școlilor”

monica anisie
Monica Anisie. Foto: Facebook

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat luni, 9 martie, la postul de televiziune Antena 3, că în acest moment ”nu există motivul închiderii școlilor”.

În vreme ce unele autorități, ca de exemplu Primăria Capitalei, cer închiderea școlilor și grădinițelor, Monica Anisie are o altă părere.

„Părinții sunt îndreptățiți să pună întrebări. Însă, trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta, nu există decât patru cazuri confirmate, patru cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu coronavirus. Doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă. Am luat măsura închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile. Deci, la momentul acesta, fac un apel la calm pentru părinți și cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a declarat Monica Anisie la Antena 3.

Ministrul Educației a mai spus că va avea o discuție cu reprezentanții inspectoratelor județene pentru a se asigura că sunt luate măsuri de prevenție în școli și că acestea au săpun și dezinfectanți.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență se va întâlni luni, de la ora 16:00, și va decide dacă școlile vor fi închise sau nu din cauza epidemiei de coronavirus.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că oricum, în cazul în care apare o infecție într-o școală, respectiva unitate de învățământ va avea suspendată activitatea.

În această dimineață, primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, precum și primarii de sector, au cerut închiderea tuturor grădinițelor și a școlilor din capitală.

„Școlile și grădinițele trebuie să fie închise. Aceasta este propunerea noastră. Putem să nu închidem nicio școală, nicio grădiniță, și să așteptăm să vedem ce se întâmplă. E și această variantă susținută public. Dar putem să fim înțelepți și să închidem școlile și grădinițele”, a spus Firea într-o conferință de presă.

Și Consiliul Național al Elevilor a solicitat ministrului Educației și Cercetării să suspende cursurile timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.