Mesaj anti-PSD în aplicația Waze, pe harta unui oraș din România

În aplicația Waze, pe harta Iașului, apare un mesaj anti-PSD
În aplicația Waze, pe harta Iașului, apare un mesaj anti-PSD

Utilizatorii aplicației Waze au semnalat faptul că pe harta orașului Iași apare un mesaj anti-PSD. Este vorba despre un câmp din apropierea locului în care se află un centru comercial și zona în care se organizează festivalul Afterhills. Mai multe capturi făcute de utilizatorii Waze s-au viralizat pe rețelele sociale în această dimineață.

Respectivul mesaj anti-PSD a devenit popular printre contestatarii partidului de guvernare mai ales după ce un român care lucrează în Suedia a venit în țară cu un număr personalizat.

Răzvan Ștefănescu a intrat cu mașina în România pe 17 iulie, prin Vama Nădlac. Mesajul său anti-PSD pus pe numărul de înmatriculare a fost fotografiat și s-a viralizat pe rețelele sociale. În zece zile a fost oprit în trafic de patru ori de polițiști în Olt, Hunedoara și Dolj și s-a considerat că actele sunt în regulă.

La începutul săptămânii trecute, polițiștii l-au oprit în Capitală, i-au confiscat numerele și permisul și l-au chemat la audieri după ce a fost anunțat că i se întocmește dosar penal.

Ulterior, i s-a comunicat că s-a clasat dosarul penal, permisul i-a fost înapoiat, iar șefii poliției au transmis că fac o anchetă internă pentru că a fost o neînțelegere.

În scandal a intervenit și Ambasada Suediei, care a precizat că plăcuțele preferențiale sunt emise de autoritatea de transport din Suedia și sunt valide oriunde în Uniunea Europeană.

Ulterior, un purtător de cuvânt al Agenţiei Suedeze de Transport a declarat, pentru Realitatea TV, că au decis să-i interzică şoferului român să mai circule cu numerele cu mesajul împotriva PSD. Suedezii au fost informaţi de autorităţile române în legătură cu semnificaţia mesajului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.