Avea voie sau nu mașina „M..EPSD” să circule? Ambasada Suediei vine cu informații noi

Sursa foto: glsa.ro

Ambasada Suediei în România a făcut noi precizări în privința mașinii cu numărul „M..EPSD”, după ce inițial a anunțat că plăcuțele de înmatriculare personalizate emise în Suedia pot fi folosite oriunde în spațiul european.

Astfel, Ambasada a arătat acum că plăcuțele de înmatriculare personalizate pot fi folosite în afara granițelor statului suedez, însă numai dacă autoritățile din țara respectivă le acceptă.

„După ce s-a luat legătura cu autoritatea responsabilă – Agenția de Transport Suedeză, am dori să facem următoarele clarificări:
– Potrivit Agenției de Transport Suedeze, plăcuțele de înmatriculare personalizate sunt valabile pentru a călători în afara granițelor Suediei.
– Proprietarii plăcuțele de înmatriculare personalizate ar trebui să își aducă și plăcuțele originale, pentru a avea posibilitatea de a le schimba în cazul în care țara respectivă nu acceptă plăcuțele personalizate
– Țările tranzitate decid ce fel de vehicule au voie să circule. Autoritățile suedeze nu pot influența ce vehicule primesc autorizație de a circula din partea țărilor respective”.

Răzvan Ștefănescu, românul din Suedia care a revenit în țară la volanul unei mașini cu numărul de înmatriculare „M..EPSD”, a fost oprit în această dimineață în București de către polițiști. Aceștia i-au luat permisul de conducere, precum și plăcuțele cu mesajul anti-PSD, și i-au întocmit dosar penal.

Răzvan Ștefănescu a filmat întreaga scenă și a spus că este vorba de un abuz al autorităților din România.

Brigada Rutieră susține că mașina nu are drept de circulaţie în ţară cu acele plăcuţe. Din acest motiv, Brigada a întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ştefănescu.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal”, se arată în comunicatul Brigăzii Ruriere citat de mediafax.ro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.