Ce spune Ilie Năstase despre conflictul cu poliția: „Dacă eu, fost parlamentar, îți spun, crede-mă”

Ilie Năstase (Facebook)
Ilie Năstase (Facebook)

Ilie Năstase, fostul tenismen care a fost prins băut în această dimineață la volan, se plânge de agresivitatea poliției și spune că va cere daune pentru modul în care fost tratat.

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Ilie Năstase a povestit că a fost scos cu forţa din masină şi aruncat cu faţa la pămant, „de parcă eram cel mai mare terorist”.

„Am fost la o masă la restaurant, cu un prieten, am consumat mai multă mâncare şi mai puţină băutură, mai precis 3 beri. Când am ieşit de acolo, erau la mai puţin de doi metri trei maşini de miliţie. M-au întrebat: „cât aţi băut?” Când i-am spus că am băut 3 beri, au spus „Hai domne, aţi băut mai mult, am văzut noi cât aţi stat acolo”. În momentul când mi-a spus că nu mă crede m-am enervat. M-au scos cu forţa din masină, m-au aruncat cu faţa la pămant, de parcă eram cel mai mare terorist al României şi nu eram fost general în funcţie şi fost parlamentar”, a declarat Ilie Năstase la Realitatea TV.

Ilie Năstase a spus că a fost dus la sediul poliţiei de la Udrişte: „Au venit vreo 10 inşi într-o cameră, m-au pus pe un scaun, stăteam cu picioarele încrucişate, mi-au cerut să le depărtez să nu ating masa. M-au pus să dau testul. Fă-mi testul, le-am spus. Aveam alcoolemie 0,05 la mie, care se pedepseste cu 1.000 de lei şi o lună fără permis de conducere. Am spus sunt de acord. După aceea a venit un şmecher – acolo toţi se dau şefi, dar sunt subalterni – şi a zis „Hai să vedem dacă nu aţi luat şi droguri”. I-am spus „Măi băiatule, singurul drog pe care l-am luat vreodată a fost un pahar de şampanie când jucam şi m-am îmbatat”. Rezultatul a fost negativ, a zis Ok, sunteţi bine. După care m-au ţinut încă vreo 4 ore pe acolo cât timp au scris alea, nu a venit niciun oficial mai mare ca să-i explic, m-au ţinut acolo şi la 6.30 mi-au dat drumul”, a mai spus Ilie Năstase.

Ilie Năstase, al doilea dosar penal în doar 6 ore, după ce a trecut pe roșu

Ilie Năstase vrea să fie crezut pe cuvânt

Referitor la acuzaţiile poliţiei privind jignirile, fostul tenismen a recunoscut că i-a jignit: „Da, i-am jignit, păi dacă eu, persoană de 72 de ani, fost parlamentar, fost general în funcţie spun că am baut 3 beri, păi crede-mă băi băiatule, sau spune că am refuzat şi dă-mi amendă, dar nu-mi pune tu cătuşele, tu îmi pui catusele înainte să vezi dacă sunt beat?”.

Ilie Năstase mai spune că s-a ales cu răni la mâini, motiv pentru care va merge să-și scoată un certificat medico-legal și să își ceară dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), unde va cere plata unor despăgubiri de două milioane de euro.

Iată și comunicatul oficial al Poliției în care sunt explicate incidentele din această dimineață:

În jurul orei 4.45, pe Şos Nordului, zona ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 72 de ani.

Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice.

Bărbatul a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice şi a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare mostre biologice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.