Ilie Năstase, al doilea dosar penal în doar 6 ore, după ce a trecut pe roșu

ilie năstase
Foto: Captură Digi24

La doar 6 ore după ce a fost prins băut în trafic, fostul tenismen Ilie Năstase a fost reținut de polițiști și dus iarăși la secție.

După incidentele petrecute în această dimineață, Ilie Năstase s-a dus la Spitalul Floreasca pentru a obține un certificat medical care să demonstreze că a fost agresat de polițitși. Potrivit fostului tenismen, aceștia i-ar fi produs mai multe răni la mâini în momentul în care l-au încătușat.

Când a plecat de la Spitalul Floreasca, s-a urcat pe un scuter și a fost oprit la scurt timp de polițiștii rutieri deoarece a trecut pe culoarea roșie a semaforului și îi lipsește o asigurare. Din aceste motive polițiștii îi vor întocmi un nou dosar penal.

„M-a oprit, că a zis că am trecut pe roșu, când era verde. N-am trecut pe roșu. Când mergi înainte e roșu, la dreapta e verde. Eu am luat-o la dreapta. Cică n-am nu știu ce asigurare. Și cică am dosar penal”, le-a povestit Ilie Năstase jurnaliștilor prezenți.

Iată imaginile surprinse de postul de televiziune Digi24:

Potrivit unui comunicat al Poliției, Ilie Năstase a fost surprins vizibil băut la volan în această dimineață de vineri, 25 mai. I s-a cerut să facă testul cu aparatul alcooltest, a devenit recalcitrant și i-a înjurat pe polițiști. Aceștia l-au încătușat și l-au dus la sediul Institutului Național de Medicină Legală pentu recoltare de probe biologice.

„În jurul orei 4.45, pe Şos Nordului, zona ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 72 de ani. Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice”, se arată în comunicatul de presă al Poliției.

„Bărbatul a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice şi a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare mostre biologice”, continuă comunicatul de presă.

După ce a plecat de la secția de poliție, Ilie Năstase s-a dus la Spitalul Floreasca pentru a-și scoate un certificat medico-legal. El îi acuză pe polițiști că l-au rănit la mâini și spune că le va cere daune de două milioane de euro.

Ce spune Ilie Năstase despre conflictul cu poliția: „Dacă eu, fost parlamentar, îți spun, crede-mă”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.