Ilie Năstase, prins băut la volan. A fost încătușat de polițiști și are dosar penal

ilie năstase băut la volan
Foto: Robbie Mendelson (Wikimedia Commons)

Ilie Năstase, fostul jucător de tenis, a fost prin băut la volan în București, în dimineața zilei de vineri, 25 mai.

Potrivit unui comunicat al Poliției, Ilie Năstase era vizibil băut. I s-a cerut să facă testul cu aparatul alcooltest, a devenit recalcitrant și i-a înjurat pe polițiști. Aceștia l-au încătușat și l-au dus la sediul Institutului Național de Medicină Legală pentu recoltare de probe biologice.

„În jurul orei 4.45, pe Şos Nordului, zona ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 72 de ani. Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice”, se arată în comunicatul de presă al Poliției.

„Bărbatul a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice şi a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare mostre biologice”, continuă comunicatul de presă.

Ilie Năstase are însă o versiune oarecum diferită pentru ce anume s-a întâmplat în dimineața zilei de vineri.

Ce spune Ilie Năstase despre conflictul cu poliția: „Dacă eu, fost parlamentar, îți spun, crede-mă”

Ilie Năstase are o variantă total diferită de cea a polițiștilor

Fostul tenismen a povestit pentru Știrile TVR că nu a refuzat și a suflat în etilotest, iar rezultatul ar fi indicat 0,05 la mie. Potrivit acestuia, la un asemenea rezultat nu s-ar impune ca șoferul să fie dus la IML pentru recoltarea de probe biologice. Așadar, din acest motiv a refuzat recoltarea acestor probe, moment în care polițiștii l-au încătușat.

Ilie Năstase a povestit că polițiștii s-au purtat agresiv cu el, că l-au încătușat, l-au trântit la pământ, spunându-i că așa este procedura.

El a plecat în această dimineață la un spital pentu a obține un certificat medico-legal deoarece vrea să depună plângere împotriva polițiștilor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.