Gimnastele României nu mai sunt mândria Europei

Gimnastele Laura Jurcă și Diana Bulimar au încheiat pe poziții modeste competiția de individual-compus de la Campionatele Europene.

Întrecerea de individual-compus de la Montpellier, în Franța, unde s-a stabilit cea mai completă gimnastă a Europei pentru următorii doi ani, a adus rezultate slabe pentru delegația din România.

Diana Bulimar, de care se legau speranțele tricolore, s-a clasat abia pe locul 10, reușind evoluții mediocre la toate aparatele, cea mai mare notă pe care a obținut-o fiind 13,766 la sărituri.

De cealaltă parte, Laura Jurcă s-a comportat peste așteptări, clasându-se la final pe locul 7, în ciuda faptului că a obținut un punctaj foarte mic la paralele (12,866), însă și unul foarte mare la sărituri (14,766).

Campioană europeană a ieșit o elvețiancă. Giulia Steingruber, care a strâns mai mult de jumătate de punct decât rusoaica Maria Harenkova. Pe trei, la un punct distanță de medalia de aur, s-a clasat britanica Elissa Downie.

Laura Jurcă a încheiat competiția cu 54,865 puncte, cu trei mai puțin decât învingătoarea, în timp ce Diana Bulimar a fost la două ”zecimi” în urma sa.

Pentru gimnastele românce urmează probele pe aparate, unde pot apărea și câteva șanse de obținere a unei medalii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Scrisoarea de la mama unei emigrante pentru Președintele României
Cât costă un apartament într-un bloc de containere
Principele Nicolae face turul României pe bicicletă și le aduce elevilor „Cărțile copilăriei”