Scrisoarea de la mama unei emigrante pentru Președintele României

Emigranți la coadă, pentru a vota Foto: Facebook Klaus Iohannis

Mama unei tinere care locuiește în diaspora este supărată din cauza activității Președintelui României, Klaus Iohannis, așa că a hotărât să îi scrie o scrisoare deschisă, în care să îi explice ce o nemulțumește legat de cele câteva luni de când a fost ales.

Femeia menționează că nu i se pare normală declarația Președintelui Senatului care a spus că românii din diaspora sunt capabili să își vândă „votul pe un mic și o bere”.

Mai jos, este scrisoarea integrală a Angelei Tocilă, informează politicstand.com:

„Stimate domnule Președinte,

Vă scrie mama unei diasporene care a călătorit 300 de km dus și 300 km întors, ca să vă voteze pe dumneavoastră, Președintele Soare, ficusul de la Cotroceni. E adevărat, și-a dorit și ea, ca și mulți alți diasporeni să nu iasă Ponta, de aceea s-a organizat cu alți români din SUA, au pus bani de benzină și s-au dus taman la Washington să vă voteze. V-au votat, dar n-au primit nici mici, nici bere. Nici nu se așteptau, nici nu s-au dus pentru un mic și-o bere pe banii lor, atâta drum. S-au dus pentru că le pasă de România. Fata mea s-a dus pentru că-i pasă de mama ei, de frații ei rămași în țară. Nu s-ar fi supărat poate, dacă la consulat i-ar fi oferit cineva o cafea, poate că nu s-ar fi supărat să i se fi oferit un mic și-o bere, doar ca să-și aducă aminte de țara ei, de România. Dar fata mea a votat, și-a cumpărat de mâncat și de băut, s-a bucurat de compania compatrioților ei și s-a întors acasă. Acasă în America ei, țara care nu-i oferă pomeni contra vot.

Domnule președinte, pe dumneavoastră v-au ales diasporenii și băsiștii, consider că aveți o datorie față de ei, anume să luați o poziție clară față de declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu, care a spus azi că diaspora votează pentru un mic și-o bere. Trag nădejde că n-ați uitat cozile și umilințele la care au fost supuși românii din diaspora ca să vă voteze pe DUMNEAVOASTRĂ, domnule Președinte SOARE! Și mai trag nădejde că nu aveți impresia că v-au votat doar să vă plimbați, odihniți, reculegeți în stațiuni exotice. Nu asta așteptau „consumatorii de mici și bere” care s-au călcat în picioare să vă dea votul.

Nici românii din țară, nici cei din diaspora n-au vrut un președinte decorativ, n-au vrut un om de plastilină care să se-mpace cu toată lumea. N-au vrut să schimbe perdelele la Cotroceni și nici napolitane la bufet. Au vrut să se simtă români. Au vrut să aibă o legătură de suflet cu țara lor, să simtă că familiile lor rămase în țară sunt în siguranță. Nu v-au vrut pe dumneavoastră și pe soția dumneavostră la căldură în Madeira, în timp ce Rusia amenința fățiș țara în care trăiesc familiile lor. Nu v-au votat pentru asta, domnule președinte…

E atât de greu de priceput că nu vrem un om de paie la Cotroceni, domnule președinte? E atât de greu să le fiți recunoscător diasporenilor care v-au făcut președinte? Puteți să vă ridicați puțin de la condiția de provincial și să realizați că nu v-a votat doar Sibiul? Că sunteți președintele tuturor românilor, al României?

Domnule președinte, în fața mea, ca mamă de diasporeană ați căzut toate examenele. Nici copila mea nu se mulțumește cu zâmbetul fals sau cu discursul citit de pe prompter… Și nu vă va ierta niciodată pentru că i-ați permis fără să-i ripostați acelui personaj infam, Călin Popescu Tăriceanu, s-o insulte. Și pentru asta, nici eu, mama ei, nu vă iert în veci”.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un adevăr mai puțin plăcut despre strămoșii noștri, descoperit de cercetători

Cum s-a răzbunat un trecător pe un BMW parcat neregulamentar
Cea mai curajoasă femeie din România. Cui i-a fost decernat titlul
Principele Nicolae face turul României pe bicicletă și le aduce elevilor „Cărțile copilăriei”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.