Cum a rămas orașul Deva fără apă caldă în mijlocul epidemiei

Deva. Foto: Shutterstock

Cu toate că autoritățile recomandă cât mai multă curățenie în această perioadă epidemiologică dificilă, peste 50.000 de locuitori ai municipiului Deva au rămas fără apă caldă.

Temocentrala Mintia, care asigură alimentarea cu apă caldă a reședinței județului Hunedoara, a rămas fără cărbune și s-a oprit. Instalațiile vor fi repornite în prima zi a lunii iulie.

Alimentarea cu cărbune a termocentralei de lângă Deva a fost sistată din cauza opririi activității la Mina Lupeni – inundată din cauza ploilor torențiale din zilele trecute.

În acest moment, reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara încearcă să redeschidă fronturi de lucru la Mina Livezeni, până când va fi evacuată apa din Mina Lupeni.

Termocentrala Mintia va intra în revizie până miercuri, când va fi repornită. Nu este pentru prima oară când se întâmplă ca uzina să rămână fără cărbune. Termocentrala are aproximativ 700 de angajați și este patronată de Complexul Energetic Hunedoara, care mai deține și termocentrala Paroșeni, dar și minele de cărbune Lupeni, Livezeni, Lonea și Vulcan.

Termocentrala Mintia are nevoie pentru a funcționa la capacitate normală de peste 1.500 de tone de cărbune pe zi, însă în acest moment nu se asigură nici măcar jumătate din necesar.