Cinci obiecte indispensabile pentru bebeluși

zi liberă pentru îngrijirea sănătății copilului
Foto: Robert Whitehead / Danielle & Lilliyan Flickr / Wikimedia Commons

Tânăra pruncie vine la pachet cu numeroase cheltuieli, dar, dacă vă veți organiza bine timpul și bugetul, investițiile pe care le faceți în lucrurile necesare copilului dumneavoastră nu vor fi exagerate. Iată cinci obiecte indispensabile pentru bebeluși:

Este important să țineți cont atât de aspectul practic, cât și de cel al confortului atunci când cumpărați obiecte pentru cei mici.

Cinci obiecte indispensabile pentru bebeluși

Veți avea nevoie de mobilier și accesorii, saltele de pat ușor de curățat, jucării, posibil chiar un sistem de supraveghere. Mai jos găsiți cinci obiecte indispensabile pentru bebeluși în primele luni după naștere.

1. O pătură

Mulți copii se atașează foarte mult de o pătură, de un ursuleț de pluș sau de un alt obiect pufos care le oferă liniște și împăcare înainte de somn.

Există și un termen psihologic pentru acestea: ”obiecte tranziționale”. O pătură poate ajuta în prima tranziție din viața copilului dumneavoastră. Majoritatea copiilor încep să dezvolte o legătură strânsă cu un astfel de obiect începând cu vârsta de șase luni.

Cinci obiecte indispensabile pentru bebeluși

2. Un pătuț

Pătuțul pentru copii este printre cele mai importante achiziții pe care le veți face ca proaspăt părinte. Alegeți un pătuț de copii cu accesorii, cu sertare – pentru a avea totul necesar la îndemână dacă micuțul trebuie schimbat -, dar și cu jucării sau obiecte care distrag atenția sau liniștesc copilul.

Dacă veți călători împreună cu bebelușul, căutați un pătuț pliabil. Sunt o sumedenie de modele pe piață, pentru toate necesitățile și buzunarele.

3. Un cărucior

Căruciorul este un alt obiect indispensabil pentru bebeluși. Puteți alege un model ușor, cu sistem transformabil, care este foarte util mai ales în primele luni de viață ale micuțului, când acesta nu poate sta în fund.

Căruciorul pentru copii trebuie să fie ușor, mai ales dacă locuiți la bloc și aveți scări de urcat, dar și rezistent. Alegeți un model care include și scăunelul pentru mașină, pe care sunteți obligați să îl montați atunci când călătoriți cu automobilul împreună cu copilul.

Cinci obiecte indispensabile pentru bebeluși

4. O cadă de baie

Una dintre cele mai temute, dar și importante activități ale părinților în primele luni de viață ale copilului lor este spălarea celui mic. Este un proces care necesită multă grijă, iar cădițele de baie pentru bebeluși sunt o alegere foarte bună, mai ales dacă vreți ca micuțul să fie mereu în siguranță.

Aceste căzi de baie sunt concepute cu sisteme de securizare, fiind confortabile atât pentru bebeluși, cât și pentru părinți. Cu ajutorul acestui obiect indispensabil pentru bebeluș, baia copilului va deveni o activitate dintre cele mai plăcute.

5. Un sistem de supraveghere

Trăim în era supravehgerii, nu-i așa? Aparatele audio-video pot deveni foarte utile, mai ales dacă copilul rămâne singur în cameră.

Cu un astfel de sistem de supraveghere, îl puteți vedea și auzi pe cel mic în orice clipă. Este o investiție inteligentă, iar aceste sisteme nu sunt foarte scumpe. Oferă, pe lângă sigurnață, și mai multă independență părinților, care își pot vedea de treburi, știind că odrasla este în siguranță.