În avion cu bebe. Cele 10 reguli importante care trebuie respectate

Dacă vei călători în avion cu bebe trebuie să respecți câteva reguli FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Există câteva aspecte importante de care trebuie să ții cont atunci când călătorești în avion cu bebe. În primul rând, trebuie să știți că nicio companie aeriană nu acceptă să călătoriți cu bebeluși care au până la o săptămână.

În avion cu bebe trebuie să fie un adult care are cel puțin 16 ani. De asemenea, dacă e vorba de gemeni, trebuie să fie însoțiți de doi adulți.

Cei care au în intenție să călătorească în avion cu bebe trebuie să știe și că pot fi incluși pe același bilet, pentru că poate sta în brațele unui adult. În acest caz, stewarzii avionului vor asigura o centură de siguranță specială pentru bebeluș.

Potrivit regulamentului, adultul care călătorește în avion cu bebe poate avea cu el și o geantă pentru copil pe lângă bagajul de mână.

În avion cu bebe. Ce faceți dacă aveți cărucior

În regulamente se mai precizează și că puteți transporta echipamente pentru bebeluși, precum cărucior și articole ca scaune auto speciale pentru cei mici, pat pliant sau pernă de înălțare. Atenție, e bine să cereți companiei aeriene și detalii privind obiectele pe care le acceptă la transport.

La Ryanair, de exemplu, cărucioarele pentru copii pot fi folosite până la treptele avionului, după care sunt puse la bagaj și disponibile din nou la scara avionului. Altele companii însă te obligă să-l lași la cală.

De asemenea, mai trebuie să fiți atenți pentru că mai sunt și companii aeriene care spun că un cărucior trebuie declarat ca bagaj de cală. Altfel, în momentul în care ajungeți cu el la check in e posibil să vă taxeze suplimentar ca bagaj în plus.

Important de știut pentru cei care călătoresc în avion cu bebe este și faptul că nu li se pot acorda bilete pe locurile de la uși, acolo unde este mai mult spațiu pentru picioare.

Aceeași comapanie aeriană mai spune că la bord există facilități pentru schimbarea bebelușului, în partea din spate a aeronavei. De asemenea, echipajul de la bord poate încălzi și biberoanele.

De asemenea, foarte important, la poarta de scanare nu poți trece cu mai mult de 100 de mililitri de lapte pentru bebeluș, potrivit regulamentelor privind recipientele cu lichide.

Luați cu voi jucării care îl înveselesc pe cel mic și „înarmați-vă” cu foarte mult calm, pentru că e foarte posibil să și plângă foarte mult. În caz că plânge, ignorați reacțiile răutăcioase ale celor iritați și gândiți-vă la vacanță.

FOTO: StockSnap/Pixabay.com