Biblioteca din scara blocului, ideea unui tânăr din Cluj

Un tânăr din Cluj a amenajat o mică bibliotecă în scara blocului unde și-a adus colecția personală de cărți. I-a invitat pe locatari să le împrumute şi să aducă la rândul lor volume proprii, relatează digi24.ro.

Toată cărţile din biblioteca lui Victor Miron sunt la dispoziţia vecinilor de bloc, volumele fiind aşezate pe cutiile poştale.

Unii dintre vecinii tânărului s-au arătat dispuşi să contribuie la dezvolarea bibliotecii din scara blocului: „Întotdeauna mi-a plăcut să citesc. Am și eu o grămadă, pot să pun multe”.

Lui Victor Miron i-a venit ideea după ce şi-a dat seama că, deşi stă de doi ani în acelaşi bloc, nu-şi cunoaşte vecinii: “Cărțile sunt din biblioteca mea și pe majoritatea le-am citit deja și m-am gândit să le ofer și vecinilor. Așa cum ne împrumutăm o lingură de zahăr, un plic de cafea, să ne împrumutăm și cărțile și poate prin intermediul lor ajungem să ne cunoaștem mai bine”.

În ultimii ani, vânzările de cărţi au fost tot mai reduse. Studiile arată că românii cumpără, în medie, o carte pe an, în timp ce locuitorii din vestul Europei citesc de şapte ori mai multe volume.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lecție de generozitate. Ce a făcut un om al străzii cu cei 100 de dolari primiți
Paradă a tramvaielor în București, la 120 de ani de la prima linie electrică
Prima vizită externă a președintelui Klaus Iohannis

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.