Au fost asfaltați primii kilometri din Autostrada Moldovei

Autostrada Moldovei
Autostrada Moldovei

Constructorii au asfaltat primii trei kilometri din Autostrada Moldovei, pe tronsonul cuprins între Râmnicu Sărat și Mândrești Munteni, Vrancea. Pe acest lot lucrează compania lui Dorinel Umbrărescu, iar acest moment vine la aproape două luni de la semnarea contractului pentru începerea lucrărilor.

Până în prezent, pe acest tronson s-a înregistrat cel mai rapid ritm de lucru. În acest moment, pe Autostrada dintre Ploiești și Pașcani, județul Iași, au fost semnat contracte pentru 12 din cele 13 loturi.

O problemă există pe lotul 3, între Pietroasele și Buzău. O clarificarea pe care a cerut-o CNAIR ofertanților a fost contestată, iar situația a dus la tergivesarea în a încheia acest contract.

Autostrada Moldovei reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. În condițiile în care se va rezolva în timp util și situația juridică și se va semna contractul pentru locul 5, ar trebui să se poată circula pe această autostradă, de la Pașcani până la Ploiești și apoi la București, până la jumătatea anului 2025.

Te-ar putea interesa și:

Câți metri pătrați are un ar

Câți metri pătrați are un hectar

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.