Vremea la început de martie 2019. Unde vine primăvara adevărată, cu 16 grade

vremea la început de martie 2019
Foto: Larisa-K / pixabay.com

Vremea la început de martie 2019. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în intervalul 25 februarie – 10 martie.

În unele regiuni, precum Banat, Muntenia și Oltenia, media temperaturilor maxime va ajunge până la 16 grade.

Vremea la început de martie 2019 – BANAT

Până în data de 1 martie media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 5 grade în prima zi, până la 13 grade. În data de 2 martie media maximelor termice va scădea cu aproximativ 4 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că în 5 martie aceasta va atinge 16 grade și va fi mult mai ridicată decât în mod normal la această dată. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații termice semnificative, se arată în prognoza meteo a ANM.

Media temperaturilor minime va urma o evoluție relativ asemănătoare. Cel mai frig va fi în primele dimineți, când media minimelor termice se va situa în jurul valorii de -5 grade, iar cel mai cald în ultimele, când media lor va fi de 4 grade.

Din data de 1 martie trecător vor fi posibile precipitații în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Vremea la început de martie 2019 – CRIŞANA

Vremea se va încălzi până în data de 1 martie, de la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade în prima zi, până la 11…12 grade și de la o medie a temperaturilor minime de -7…-6 grade la început, până la 2 grade. În următoarele două zile, atât media temperaturilor maxime cât și a temperaturilor minime va scădea cu 3…4 grade. În zilele care vor urma valorile termice vor fi în general în creștere, iar media maximelor va fi între 12 și 15 grade, iar a minimelor între 0 și 4 grade.

Probabilitatea mai mare de precipitații, în general slabe și trecătoare, va fi în 1-2 martie, precum și după data de 5 martie.

Vremea la început de martie 2019 – TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va crește de la 3 grade în prima zi, până la 9…10 grade în data de 1 martie. În următoarea zi se va răci cu aproximativ 4 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că în data de 5 martie media maximelor termice va fi de 13 grade.

În zilele următoare nu vor mai fi variații semnificative. Media temperaturilor minime va fi negativă, dar în creștere treptată, de la -11 grade în prima zi până în jurul a 0 grade în a doua parte a celei
de-a doua săptămâni.

Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ aproape în fiecare zi, dar mai ales începând din 1 martie.

Vremea la început de martie 2019 – MARAMUREŞ

Până în data de 5 martie valorile termice vor fi în general în creștere, iar media maximelor va avea variații între 4 și 10 grade și a minimelor între -7 și 0 grade. Ulterior, temperaturile nu vor mai avea variații importante, media maximelor situându-se în jurul a 12 grade, iar cea a minimelor va fi de 1…2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 28 februarie.

Vremea la început de martie 2019 – MOLDOVA

În prima săptămână, media temperaturilor maxime va înregistra oscilații de la un interval la altul, respectiv o scădere până la 4 grade pe 27 februarie, apoi o creștere în intervalul 28.02-01.03 până la 10…12 grade și din nou o scădere, spre valori de 5…6 grade, în zilele de 2 și 3 martie.

În a două săptămână, valorile termice diurne vor fi, în general, mai ridicate decât cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, în medie, între 11 și 14 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media temperaturilor minime se va situa între -1 și 3 grade, exceptând nopțile din 26 februarie și 3 martie, care vor avea o medie în jur de -3 grade.

Vor fi precipitații slabe în intervalul 26-27 februarie, dar local și în unele zilele ale intervalului 1-10 martie.

Vremea la început de martie 2019 – DOBROGEA

Media temperaturilor maxime va fi de 5…6 grade până pe 27 februarie, apoi va crește în intervalul 28.02-01.03 până la 10…11 grade. Va urma o scădere, spre valori de 6…7 grade, în zilele de 2 și 3 martie. În a două săptămână, valorile termice diurne vor fi, în general, mai ridicate decât cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, în medie, între 10 și 13 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media temperaturilor minime se va situa între 0 și 5 grade, exceptând nopțile din 26 februarie și 29 februarie, care vor avea o medie în jur de -2 grade.

Vor fi precipitații slabe în intervalele 26-27 februarie și 2-3 martie, dar local și în unele
zilele ale intervalului 4-10 martie.

Vremea la început de martie 2019 – MUNTENIA

Până pe 27 februarie vremea va fi normală termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 6…8 grade, urmând ca în intervalul 28.02-01.03 aceasta să crească spre valori de 12…14 grade, iar în zilele de 2 și 3 martie media să scadă la 9 grade. În a doua săptămână, valorile termice diurne vor avea maxime mai ridicate decât cele specifice perioadei, a căror medie se va situa între 13 și 16 grade.

Pe parcursul celor 2 săptămâni, media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -3 și 3 grade, exceptând primele 2 nopți, care vor avea o medie a minimelor termice în jurul valorii de -5 grade.

Vor fi precipitații slabe în intervalele 26-27 februarie și 2-3 martie, dar local posibil și în unele zile ale intervalului 6 – 10 martie.

Vremea la început de martie 2019 – OLTENIA

Vremea va deveni normală termic până pe 27 februarie, când media temperaturilor maxime va atinge 7 grade. În intervalul 28.02-01.03 această medie va crește spre valori de 13…15 grade, dar va scădea în zilele de 2 și 3 martie la 9 grade. În a doua săptămână, valorile termice diurne vor avea maxime mai ridicate decât cele specifice perioadei, a căror medie se va situa între 13 și 16 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media temperaturilor minime va fi cuprinsă între -3 și 3 grade, exceptând primele două nopți, care vor avea o medie a minimelor termice în jurul valorii de -6 grade.

Vor fi precipitații slabe, locale, în unele zile ale intervalului 1 – 10 martie.

Vremea la început de martie 2019 – LA MUNTE

Pe parcursul primei săptămâni, media regională a temperaturilor maxime se va încadra între -2 grade și 3 grade, iar în cea de-a doua săptămână această medie va depăși norma perioadei, fiind cuprinsă între 2 și 5 grade. Media temperaturilor minime va fi permanent sub pragul de îngheț, cu valori de la -7 la -3 grade până pe 3 martie.

În săptămâna 4 – 10 martie, tendința va fi de ușoară creștere, cu medii ale temperaturilor minime între -5 și -1 grad.

Se vor semnala precipitații în general slabe, mai ales ninsori, în intervalele 26-27 februarie și 1-3 martie, dar local și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Foto: Larisa-K / pixabay.com

Imagini de basm în Apuseni. Stația meteo, acoperită complet de zăpadă înghețată

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.