Imagini de basm în Apuseni. Stația meteo, acoperită complet de zăpadă înghețată

stația meteo vlădeasa
Stația meteo de pe Vârful Vlădeasa din Munții Apuseni. Sursa: Captură video Mihai Crișan

Mihai Crișan, un tânăr care lucrează ca pompier la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, a surprins imagini de vis pe un vârf din Munții Apuseni.

Aflat într-o drumeție montană, Mihai Crișan a ajuns până la stația meteo de pe Vârful Vlădeasa, care are altitudinea de 1836 de metri.

Aici, totul era îmbrăcat în zăpadă și în gheață, de la brazi la clădirile stației meteo.

„Stația meteo de pe Vârful Vlădeasa, supusă la grele încercări de viscol și furia naturii, dar în același timp pe cât severa e vremea aici sus, pe atât de spectaculoase sunt peisajele oferite de natură, înghețată la propriu și la figurat pe exterior”, a scris Mihai Crișan în mesajul care însoțește filmulețul publicat pe rețeaua de socializare Facebook.

„Traseul a început cu vreme cețoasă și cer invizibil dar odată ajunși în zona platoului ne-a întâmpinat un soare superb și un peisaj incredibil”, a mai spus el.

stația meteo vlădeasa
Stația meteo de pe Vârful Vlădeasa din Munții Apuseni. Sursa: Captură video Mihai Crișan
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.