Vremea în martie 2018. Când vine primăvara în România

FOTO: Couleur/Pixabay.com
FOTO: Couleur/Pixabay.com

Cum va fi vremea în martie 2018? Luna lui Mărțișor va debuta cu temperaturi foarte scăzute, anunță meteorologii De altfel, cel puțin în Capitală, elevii nu vor merge cu flori la școală, pentru că au fost suspendate cursurile pentru toată săptămâna, din cauza gerului.

Bucureștiul şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării se află pe 27 februarie sub cod portocaliu de ninsori abundente și viscol. De asemenea, este o atenţionare cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru celelalte zone. În total, 120 de trenuri sunt anulate la această oră.

Cei care se întreabă cum va fi vremea în martie 2018 trebuie să știe că Agenția Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare valabilă până vineri, 1 martie. Gerul va persista în aproape toată țara, iar în București vor fi temperaturi și -19 grade Celsius.

Meteorologul ANM Gabriela Băncilă a declarat că aseară, în Capitală, vântul a atins în rafală și 68 km/h. Bucureștenii au resimțit la nivelul corpului și temperaturi de -25 de grade Celsius, din cauza vântului. Zăpada a format straturi cuprinse între 5 și 20 de centimetri.

Prima zi de martie se anunță friguroasă. Maxima termică nu va depăși -7 – -6 grade Celsius. În unele locuri e posibil să ningă moderat și ar putea apărea și viscolul. De asemenea, meteorologii spun că frigul va persista și pe 2 martie. Maxima termică nu va depăși -7 grade Celsius, iar noaptea temperatura va coborî până la -19 grade Celsius.

Cum va fi vremea în martie 2018. De când se încălzește

Administrația Națională de Meteorologie a publicat și prognoza meteo pentru primăvara acestui an. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Se estimează distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații. De asemenea, mai trebuie precizat că fenomenele extreme de scurtă durată nu sunt prognozate prin această metodă.

Meteorologii vin cu vești bune pentru cei care se întreabă cum va fi vremea în martie 2018. După acest episod de iarnă severă, temperaturile vor crește treptat. Vremea se încălzește de sâmbătă. Din weekend, spun meteorologii, vom avea temperaturi pozitive în termometre, specifice pentru începutul primăverii.

Vremea în primăvara aceasta

Vremea în martie 2018. Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică în sudul, sud-estul și local în vestul țării și se va situa sub normal în restul teritoriului. Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării.

Vremea în aprilie. Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice și estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii. Precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare.

Vremea în mai. Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și local în vest și sub normal în celelalte zone. Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă în sud-estul țării și local în sud și est și vor avea o tendință spre excedent în rest.

FOTO: Couleur/Pixabay.com