Se schimbă vremea. Ce temperaturi vor fi săptămâna viitoare

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Vremea se schimbă începând de duminică în toată țara după ce sâmbătă a fost o zi ca de primăvară. Meteorologii anunță că se întorc ploile, lapovița și chiar ninsorile. De asemenea, temperaturile vor scădea

Duminică, traficul se desfășoră în condiții de iarnă pe mai multe artere rutiere din nordul țării. Potrivit Centrului Infotrafic, deocamdată nu există blocaje din cauza condițiilor meteorologice.

Pentru a preîntâmpina producerea de accidente rutiere, polițiștii recomandă șoferilor să reducă viteza de deplasare, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localități și 50 km/h în afara acestora, să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare, să păstreze în mers o distanță suficient de mare pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu frâneze sau să vireze brusc și să folosească cu precădere frâna de motor.

De asemenea, polițiștii solicită conducătorilor auto să nu efectueze depășiri riscante, să adopte permanent o conduită preventivă la volan și să asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, luneta și geamurile laterale.

Drumarii au intervenit, în ultimele ore, cu 845 de utilaje de deszăpezire și cu aproape 3.000 de tone de material antiderapant. Ninge în 19 județe din țară și se continuă acțiunile de curățare a șoselelor, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Meteorologii anunță că începând de luni se răcește vremea și frigul va persista toată săptămâna. De asemenea, spre sfârșitul săptămânii va fi chiar și un episod de ger în toată țara.

Temperaturile vor fi în limitele normale pentru luna februarie. Noaptea, termometrele vor arăta și -10 grade Celsius, iar nordul țării și în depresiunile din vestul Transilvaniei va fi chiar mai frig. Valuri succesive de ninsoare, lapovițe și ploi vor acoperi aproape toată țara pe parcursul întregii săptămâni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.