Voltaj, cu un pas mai aproape de titlul Eurovision 2015

finala Eurovision 2015
Voltaj, la finala Eurovision 2015 Foto: Facebook Eurovision România

Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala Eurovision 2015, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marţi seară, de prima semifinală, care s-a desfăşurat pe scena Wiener Stadhalle, din capitala Austriei, Viena.

Pe 8 martie, Voltaj s-a calificat în urma selecţiei naţionale. Trupa este formată din Călin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (bas), Gabi Constantin (chitară) și Adrian Cristescu (clape) și a urcat pe scena Eurovision Song Contest 2015 marţi seară, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.

Piesa cu care a concurat trupa Voltaj, „De la capăt/ All Over Again”, are muzica compusă de Călin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Păduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Răzvan şi versurile sunt compuse de către Călin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Păduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Răzvan, Monica-Ana Stevens şi Andrei-Mădălin Leonte.

Membrii trupei au încercat în ultimele luni să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor lăsaţi în urmă de către părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

În afară de reprezentanta României, aseară s-au mai calificat la finala Eurovision 2015 reprezentanții Albaniei, Armeniei, Rusiei, Ungariei, GrecieI, Estoniei, Georgiei, Serbiei și Belgiei. Finaliştii, desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură, au fost anunţaţi într-o ordine întâmplătoare.

Anul acesta, Republica Moldova, reprezentată de cântăreţul ucrainean Eduard Romanyuta, nu a ajuns în finala Eurovision, astfel că voturile românilor se vor duce către alte țări.

Un număr de 40 de ţări participă la ediţia din acest an a concursului Eurovision și va fi difuzat pentru prima dată în istoria de 60 de ani a acestei competiţii muzicale în lumea întreagă, pe internet, în direct, pe canalul oficial de YouTube dedicat evenimentului, informează site-ul revistei Rolling Stone.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Beneficiile vedetelor primăverii, florile de soc

7 curiozităţi fascinante despre salcâmi

10 sfaturi pentru plantarea unui pom fructifer

Cel mai bun inventator din lume vine din România. Performanță cu bani puțini

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.