Cel mai bun inventator din lume vine din România. Performanță cu bani puțini

cel mai bun inventator din lume
Elena David Foto:cunoastelumea.ro

O româncă de la Institutul Național de Criogenie şi Tehnologii Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea reușește să fie una dintre persoanele cu care ar trebui să ne mândrim, dar nu mulți știu de performanțele remarcabile ale acesteia. Femeia este considerată cel mai bun inventator din lume.

În ultimii ani, Dr. Elena David și-a făcut cunoscute 14 invenţii şi cereri de brevete în domeniul mediului şi energiei, multipremiate internaţional la saloanele de inventică.

La Salonul de Inventică de la Geneva, a obținut nu mai puțin de 13 medalii de aur, la 8 ediţii consecutive, o performanță greu de egalat. Una dintre cele mai prestigioase distincţii ale Salonului de la Geneva – Premiul OMPI pentru Femeie Inventator, i-a fost de asemenea acordat.

Una dintre medalii i-a fost acordată la acest salon pentru o idee eco: energie din gunoi. Obţinerea unui înlocuitor al gazului natural, din deşeuri solide, ca sursă de energie, este una dintre invenţiile care au fost apreciate la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, desfăşurat recent. Invenţia pe care a prezentat-o cercetătorul Elena David vizează obţinerea unui înlocuitor al gazului natural, denumit şi „gaz natural sintetic” sau „înlocuitor de gaze naturale”, ca sursă de energie, din deşeuri solide, prin fracţie organică, un proces inovativ. Se ştie că, din deşeuri, se produce un astfel de gaz, dar prin metode greoaie şi poluante. Dacă se arde fracţia respectivă, noxele care rezultă poluează mediul.

„Fracţia de deşeuri solide se compune, într-un anumit raport, cu o apă reziduală, tot deşeu de mediu poluant ce poate proveni de la canalizare, şi o anumită cantitate de catalizator pe bază de fier şi nichel, în condiţii anaerobe, la o temperatură de 500 de grade Celsius şi o presiune de 50 de atmosfere”, a explicat Elena David pentru adevarul.ro.

Elena David este singurul cercetător din România care a obţinut, din partea Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale, cea mai înaltă distincţie, premiul WIPO, atât la Geneva, Elveţia (în anul 2012), cât şi la Bruxelles, Belgia (în anul 2014).

În prezent este nominalizată la premiile ENI-Italia şi KIA- Iran pentru anul 2015, premii ce vor fi decernate în cursul acestui an, informează cunostelumea.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: