Vasile Dîncu, despre certificatul verde: Nu ne putem permite să fim idioții Europei

Vasile Dîncu
Vasile Dîncu

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a spus că este necesar implementarea certificatului verde, însă „într-o variantă poate mai rațională decât cea de la Senat”. Acesta a mai spus că „nu ne mai putem permite multă vreme de acum încolo să fim idioții Europei”. Legea prin care se cere certificat verde angajaților a fost respinsă la Senat și este la Camera Deputaților, care este for decizional. Senatorii PSD au votat împotriva legii.

„Ne dorim un certificat verde, dar o variantă poate mai rațională decât cea de la Senat. Cea de la Senat exagera oarecum cu obligativitatea vaccinării. Modul cum a fost definit certificatul verde în țări europene, ca Franța, Germania, sau Italia de exemplu, în care este un pic mai flexibilă obținerea unui certificat verde”, a spus Vasile Dîncu, la Digi24.

„În mod normal, eu cred că și statul își poate propune să îi sprijine pe cei care nu pot să-și permită testarea, sau să avem testări mai ieftine, eventual realizate, în mare măsură sponsorizate, o mare parte dintre ele, de stat”, a adăugat președintele Consiliului Național al PSD.

„Sunt de părere că certificatul verde este absolut necesar, se face o presiune extraordinară asupra noastră, sute de telefoane primim în fiecare zi, legate de certificatul verde, de la justificări religioase, la alte forme pseudoștiințifice. Cred că nu ne putem permite multă vreme de acum încolo să fim idioții Europei”, a încheiat Vasile Dîncu.

Vă recomandăm și reportajul:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.