Ce spune PSD despre propunere ca premier să fie tot Cîțu

Florin Cîțu
Foto: gov.ro

Liderii PSD au dat undă verde pentru negociere cu PNL și UDMR în privința formării unei coaliții de guvernare. Prin Sorin Grindeanu, social-democrații i-au transmis lui Florin Cîțu că nu va fi premier într-un guvern din care va face parte PSD.

„Știți că noi am inițiat și am votat o moțiune de cenzură prin care Florin Cîțu a plecat din funcția de premier. E un lucru de la care nu facem rabat. Florin Cîțu nu poate să mai fie premier într-un guvern în care are în componență PSD. Noi am sancționat deja capacitatea dlui Cîțu de a conduce un guvern. PSD consideră că etapa Florin Cîțu premier a fost depășită de ceva vreme”, a declarat Grindeanu.

Potrivit unor surse, în PSD s-ar fi discutat și despre posibilitatea de a se modifica constituția.

Întrebat de jurnaliști dacă s-a discutat despre modificarea Constituției care să prevadă schimbarea formei de guvernământ și trecerea de la republică semi-prezidențială la republica parlamentară, Sorin Grindeanu a spus: „Nu s-a discutat astăzi nici o secundă despre așa ceva. S-a discutat că România are nevoie de o reașezare din punct de vedere constituțional (…) E normal să avem o discuție să vedem dacă această Constituție mai corespunde exigențelor României de azi”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.