Ce spune PSD despre propunere ca premier să fie tot Cîțu

florin cîțu

Liderii PSD au dat undă verde pentru negociere cu PNL și UDMR în privința formării unei coaliții de guvernare. Prin Sorin Grindeanu, social-democrații i-au transmis lui Florin Cîțu că nu va fi premier într-un guvern din care va face parte PSD.

„Știți că noi am inițiat și am votat o moțiune de cenzură prin care Florin Cîțu a plecat din funcția de premier. E un lucru de la care nu facem rabat. Florin Cîțu nu poate să mai fie premier într-un guvern în care are în componență PSD. Noi am sancționat deja capacitatea dlui Cîțu de a conduce un guvern. PSD consideră că etapa Florin Cîțu premier a fost depășită de ceva vreme”, a declarat Grindeanu.

Potrivit unor surse, în PSD s-ar fi discutat și despre posibilitatea de a se modifica constituția.

Întrebat de jurnaliști dacă s-a discutat despre modificarea Constituției care să prevadă schimbarea formei de guvernământ și trecerea de la republică semi-prezidențială la republica parlamentară, Sorin Grindeanu a spus: „Nu s-a discutat astăzi nici o secundă despre așa ceva. S-a discutat că România are nevoie de o reașezare din punct de vedere constituțional (…) E normal să avem o discuție să vedem dacă această Constituție mai corespunde exigențelor României de azi”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.