Valeriu Gheorghiță: „Cred că se va renunța la majoritatea restricțiilor”

valeriu gheorghiță coordonator vaccinare
Sursa: Captură Digi24

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a dat de înțeles că după valul Omicron am putea să scăpăm de pandemie.

„Se vorbește tot mai mult de faptul că acest val va veni după sfârșitul lui cu trecerea către perioada postpandemică. Vom ajunge într-o fază endemică de evoluție a bolii”, a spus el.

„Este foarte probabil să se întâmple acest lucru pentru că toate estimările ne arată că în acestă perioadă probabil că mai mult de jumătate din populația lumii va trece prin infecția cu SARS-CoV-2, coroborat cu faptul că că peste 60% din populația la nivel global a primit cel puțin o doză de vaccin, foarte probabil că vom ajunge în faza postpandemică, în perioada de endemie, în care va conta foarte mult comportamentul individual”, a continuat Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat și la ce se referă exact prin acest „comportament individual”: „Practic, cred că se va renunța la majoritatea restricțiilor și din acel moment fiecare va trebui să fie mai responsabil pentru sănătatea lui și a celor cu care se întâlnește, a celor apropiați, a bunicilor, a părinților, a celor vulnerabili. Cred că este momentul să înțelegem că doar noi putem să schimbăm parcursul acestei infecții pe mai departe.”

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.