Un tânăr de 32 de ani cu dureri în piept a fost trimis acasă de medici. A murit în brațele soției

spitalul municipal din urziceni
Foto: Facebook

Un alt caz grav s-a petrecut la Spitalul Municipal din Urziceni, Ialomița. Ieri, o femeie a născut în fața spitalului, pe trotuar, după ce medicii i-au spus că nu au cum să o ajute deoarce nu au ginecolog.

Un tânăr de 32 de ani a mers la spital deoarece avea dureri puternice în zona pieptului de câteva zile.

Familia sa îi acuză pe medicii care l-au consultat că i-au făcut doar o injecție cu agocalmin și un EKG, și l-au trimis acasă după 20 de minute, fără niciun tratament, doar cu recomandarea să facă a doua zi o radiografie pulmonară, relatează Euronews.ro.

Mai mult, rudele tânărului relatează că bărbatul a fost admonestat de personalul medical ce era de gardă în acea noapte. Fratele său, Marius Manolache, a declarat că medicul de gardă i-ar fi spus: „Cum ai stat două zile cu dureri în piept, nu mai puteai să stai 20 de minute?”.

Bărbatul a murit la scurt timp după ce s-a întors acasă.

„Au preferat să-l trimită acasă. Acasă unde a murit la mine în brațe. După ce l-am resuscitate eu… cu mâinile mele”, a declarat Georgiana Manolache, soția bărbatului, pentru sursa citată.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că Poliția și Inspecția Sanitară de Stat au început o anchetă. Potrivit oficialului, aceeași echipă de cadre medicale a gestionat atât cazul gravidei ce a născut pe trotuar, cât și cazul tânărului cu dureri în piept.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.