Un polițist în vârstă de doar 48 de ani a murit de COVID

Foto: Pixabay

Un polițist în vârstă de doar 48 de ani de la Poliția din Miercurea Ciuc a murit din cauza COVID-19.

Colegii săi i-au anunțat decesul pe pagina de Facebook a instituției: „Polițiștii harghiteni deplâng pierderea unui camarad de nădejde… Subinspectorul de poliție Ștefan SBÎRCEA, tatăl a doi copii, s-a stins la Spitalul Militar Brașov, după o luptă acerbă pentru viață, pornită la jumătatea lunii noiembrie”.

„Ofițerul făcea parte din colectivul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Miercurea Ciuc, acolo unde era așteptat să revină biruitor după această grea și cumplită încercare, colegii știindu-l dârz, puternic și dornic de viață. Din păcate, la doar 48 de ani, polițistul a făcut un ultim pas din lume, din viață, spre cele veșnice… Îi suntem alături familiei îndurerate, iar lui Ștefan îi dorim, din suflet, iertare și neuitare!”, se mai arată în mesaj.

Sursa: Poliția Harghita

Luna trecută, un alt polițist, chiar mai tânăr, a murit din cauza coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a anunțat că Ionuț Hanganu, șeful biroului de Investigații Criminale din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov, a murit de COVID-19 la doar 34 de ani.

Poliţistul a ajuns la spital în urma complicaţiilor apărute după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. El era internat la Spitalul Judeţean din Braşov.

„Inspectoratul de Poliție Județean Brașov deplânge stingerea fulgerătoare din viață, la data de 05 noiembrie 2020, a colegului nostru, subcomisar de poliție Ionuț Hanganu, în vârstă de 34 ani, din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov”, a anunțat Inspectoratul la acea dată, într-un comunicat de presă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.