Un nou cutremur s-a produs în România. S-a simțit puternic în unele zone

cutremur gorj
Sursa: INFP

Un nou cutremur s-a produs astăzi în județul Gorj. Se estimează că acesta a avut o magnitudine de 5,7 grade.

Seismul s-a produs la ora 15:16. Potrivit unui martor, cutremurul s-a simțit puternic în Pitești, lustrele mișcându-se timp de secunde bune după producerea seismului.

Conform unui alt martor, seismul s-a simțit și în Capitală. La Târgu Jiu s-au înregistrat pagube.

Seismul s-a produs la ora 15:16 în județul Gorj, la adâncimea de 6,2 kilometri, a anuțat Institutul Național pentru Fizica Pământului. Centrul Seismologic European-Mediteraneean a transmis că seismul s-a produs foarte aproape de localitatea Tismana din Gorj.

Cutremurul s-a produs la 102 km SV de Sibiu, 106 km NV de Craiova, 136 km V de Pitesti, 167 km E de Timisoara, 180 km S de Cluj-Napoca, 184 km SE de Arad, 196 km V de Brasov, 219 km E de Belgrad, 223 km E de Zemun, 223 km V de Ploiesti.

Ieri, 13 februarie, a avut loc un alt seism puternic în județul Gorj, cu magnitudinea de 5,2 grade.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.