Pagube după noul seism puternic din Gorj. Au căzut bucăți din clădiri | VIDEO

Foto: Captură Facebook

Coșurile de fum de pe clădirea Primăriei Târgu Jiu au fost distruse de noul cutremur de peste 5 grade produs astăzi în județul Gorj. Se estimează că acesta a avut o magnitudine de 5,7 grade.

Imaginile filmate de un martor arată că o mașină a fost avariată de cărămizile prăbușite de pe acoperișul Primăriei. De asemenea, și curtea instituției este plină de cărămizi.

Speriați, angajații din instituție au ieșit afară.

O reprezentantă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență a declarat că și în Baia de Arama sunt țigle în pericol de cădere de pe un imobil.

În Drobeta Turnu Severin 22 de persoane s-au autoevacuat dintr-o clădire în momentul producerii cutremurului.

Potrivit Digi24 sunt și alte clădiri avariate.

Seismul s-a produs la ora 15:16 în județul Gorj, la adâncimea de 6,2 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 106km NV de Craiova, 136km V de Pitesti, 167km E de Timisoara, 180km S de Cluj-Napoca, 184km SE de Arad, 196km V de Brasov, 219km E de Belgrade, 223km E de Zemun, 223km V de Ploiesti.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.