Un milionar i-a oferit 100.000 de dolari femeii ce stătea lângă el în avion, cu o condiție

Foto: Twitter (Steve Kirsch)

Un milionar antivaccinist i-a oferit 100.000 de dolari unei femei care stătea lângă el în avion dacă își va da jos masca de protecție. Femeia l-a refuzat, relatează „The Independent”.

Steve Kirsch, un antreprenor american din domeniul tehnologiei, care a făcut campanie împotriva vaccinurilor anti-COVID în trecut, i-a spus femeii care stătea lângă el că îi va da 100.000 de dolari dacă renunță la masca de protecție.

Incidentul s-a petrecut într-un avion al companiei Delta Air Lines. Antreprenorul a relatat pe Twitter că inițial i-a oferit femeii 100 de dolari, iar apoi a tot crescut oferta, ajungând până la 100.000 de dolari.

„Mă aflu într-o aeronavă Delta. Persoana care stă lângă mine la clasa întâi refuză 100.000 de dolari pentru a-și da jos masca de protecție pe tot parcursul zborului. Nu glumesc. Asta a fost după ce i-am explicat că nu funcționează. Lucrează pentru o companie farma”, a scris Kirsch pe Twitter.

„Și i-am atras atenția când și-a dat jos masca pentru a mânca și a bea că s-ar putea infecta într-o singură respirație”, a mai scris milionarul.

Kirsch a făcut avere în Silicon Valley după ce a creat una dintre primele versiuni de mouse optin în anii ’80. Averea sa era estimată la 230 de milioane de dolari în 2007. El este cofondator al Frame Technology Corp, care a fost achiziționată de Adobe în 1995, precum și al motorului de căutare Infoseek, cumpărat de Disney în 1999.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.