Un europarlamentar i-a jignit pe românii din diaspora care vor participa la miting

proteste
Foto: Andreea Dogar

Europarlamentarul Maria Grapini a distribuit o postare prin care îi jignește pe românii din diaspora care participă la mitingul de pe 10 august, din Piața Victoriei.

„Informăm diasporenii că taxa de prost se plătește la sediul USR. Fără certificat de prost nu puteți participa la miting!”, scrie în postarea distribuită pe Facebook de Maria Grapini.

Câteva zeci de reacții au apărut imediat la postarea europarlamentarului Grapini, multe dintre ele de la români care lucrează în străinătate.

„Din păcate plătim taxe să fim reprezentați de proști în Parlamentul European. Este dezamăgitor ca un europarlamentar să jignească sute de mii de oameni. Mai dezamăgitor este că asta e tot ce puteți spune dumneavoastră ca europarlamentar”, a declarat Maria Grapini.

Maria Grapini a intrat în Parlamentul European pe lista fostului Partid Conservator, păstorit de Dan Voiculescu. Ulterior, în 2015, după ce PC a construit alături de Călin Popescu Tăriceanu ALDE, Maria Grapini a decis să formeze Partidul Puterii Umaniste.

Într-un interviu pentru dcnews.ro, Maria Grapini a declarat că i s-a propus să candideze și anul viitor, la alegerile europarlamentare, însă a declarat că este „extrem de supărată” că nu a reușit să impună actualului legislativ dorința de a schimba legea electorală considerând că o modalitate de vot mai bună, care există în alte state, este pe listă mixtă, „adică ordinea pe care o pune un partid poate să fie influențată de cetățeanul care merge la vot”.

De asemenea, Grapini a spus că nu are de gând să treacă la alt partid. „Nu plec în alt partid și șansa de a mai fi în PE este un procent de 5%. Nu am discutat despre alianțe. Vrem să vedem ce rezultat avem din punct de vedere al percepției cetățeanului. Din partidele noi au rămas ALDE și PMP, USR-ul nu-l iau în calcul, pentru că nu mi se par pe o doctrină consolidată și conturată. Alianță s-ar putea, fuziune în niciun caz”, a declarat Maria Grapini.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.