Un bărbat infectat cu COVID a fost găsit mort pe marginea drumului, după ce fugise din spital

Foto: adevarul.ro

Un bărbat infectat cu COVID şi care fusese internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a fugit din unitatea medicală și a fost găsit mort pe marginea unui drum, la câţiva kilometri de casă, relatează postul de televiziune Digi 24.

Bărbatul în vârstă de 64 de ani primise tratament în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. Plămânii îi erau afectați în procent de aproximativ 15%.

„Bărbatul a fost adus de un echipaj și dus la Unitatea de Primire Urgențe. A fost testat cu test rapid de două ori, rezultatul fiind negativ. Ulterior, testul PCR a ieșit pozitiv. Bărbatul a primit tratament și a rămas în una dintre camerele de la UPU, întrucât toate paturile pentru tratarea pacienților COVID erau ocupate. Acesta avea în jur de 15% afectare pulmonară”, a declarat Ana Rinder, managerul spitalului din Vaslui.

Poliția a anunțat că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, potrivit Agerpres.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.