Un bărbat a surprins prăbușirea avionului din Iran | VIDEO

avion prăbușit în iran
Foto: Oyoyoy / YouTube

Un videoclip publicat de televiziunea națională din Iran și preluat de The Guardian pare să surprindă prăbușirea avionului ucrainean din Iran.

În imagini se vede cum avionul, care a decolat noaptea de pe aeroportul principal din Teheran, pierde altitudine, ia foc la un moment dat, iar apoi se prăbușește generând o mare explozie.

Ajunși la locul accidentului, reprezentanții Crucii Roșii din Iran au anunțat că nu sunt șanse de a găsi supraviețuitori. Un oficial iranian din cadrul serviciilor de urgență a declarat că toți cei aflați la bord au murit.

În avionul Boeing 737-800 al Ukraine International Airlines se aflau aproximativ 170 de persoane. Aeronava s-a prăbușit la doar câteva minute după decolare.

„Avionul s-a prăbușit la 5 minute după decolare. Pilotul nu a contactat turnul de control și nu a anunțat nicio situație de urgență înainte de prăbușire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aviației Civile din Iran.

Avionul avea doar 4 ani vechime.

Cel puțin deocamdată, nu există niciun indiciu că prăbușirea aeronavei are vreo legătură cu rachetele lansate de Iran asupra unor baze din Irak ce găzduiesc trupe americane.

Iranul a atacat cu rachete două baze militare în care sunt soldați americani

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.