Un bărbat a sunat la 112 deoarece a visat urât și s-a speriat

apel 112 satu mare
Monitorul calculatorului de la dispecerat. Foto: satumareonline.ro

Weekendul trecut, un bărbat de aproximativ 50 de ani din județul Satu Mare a sunat la 112 deoarece a visat ceva urât și s-a speriat, relatează publicația locală satumareonline.ro.

El a solicitat ambulanța pentru a fi dus la spital. Deoarece acuza palpitații la inimă, dispecera a fost nevoită să trimită o ambulanță la locuința bărbatului (așa cere procedura).

Bărbatului i s-au făcut analize odată ce a ajuns la spital, dar nu a fost descoperită vreo problemă. A luat un algocalmin și a plecat acasă.

O statistică pentru anul 2022 realizată la nivel național de Serviciul de Telecomunicații Speciale arată că sub 60% dintre apelurile la 112 de anul trecut au fost urgențe reale. Au fost peste 10,2 milioane de apeluri, dintre care 42 au reprezentat apeluri non-urgente.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.