Uite rotativa, nu e rotativa. Iohannis sugerează că se amână rocada guvernamentală

nicolae ciucă
Foto: Facebook / gov.ro

Aflat joi, 25 mai, la Sibiu, președintele Klaus Iohannis a declarat că rotativa guvernamentală ar putea fi amânată dacă greva profesorilor va continua, în ciuda faptului că premierul Nicolae Ciucă a spus ieri va demisiona vineri, 26 mai.

Cu doar o zi în urmă Klaus Iohannis a declarat că vrea ca noul guvern să se instaleze până pe 30 mai, iar rocada să se facă repede.

„Această rotație trebuie să se desfășoare rapid, corect, sticlă”, a afirmat ieri președintele.

„Fiind azi, joi, și greva încă neîncheiată, vom vedea dacă reușim să începem procedura rocadei guvernamentale acum sau peste câteva zile.

Nu e important dacă mâine sau peste o săptămână se face rocada. Important este să avem o procedură clară, să avem stabilitate.

Mâine ar trebui să înceapă procedura, asta dacă mâine se încheie greva.

Atunci e nevoie ca Guvernul și coaliția să negocieze în continuare. Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri”, a declarat președintele, la Sibiu, potrivit hotnews.ro.

„Calendarul inițial al rotației sau al rocadei poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală ea s-ar putea încheia pe 30 mai.

Aceste chestiuni le-am spus și celor din PNL. Le-am solicitat să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea”, spunea ieri Iohannis.

Iată și ce spunea ieri premierul Nicolae Ciucă:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.