Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că demisionează vineri, 26 mai

nicolae ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni noi măsuri sociale. Sursa: Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a declarat astăzi că vineri, 26 mai, își va depune mandatul, conform protocolului semnat cu PSD, care prevede rotativa guvernamentală: după un premier PNL va urma unul de la PSD.

Cel mai probabil acesta va fi Marcel Ciolacu, actualul lider PSD declarând în repetate rânduri că își dorește să preia funcția de premier.

După ce Nicolae Ciucă își va depune mandatul, președintele țării, Klaus Iohannis, este cel care va desemna un nou premier, după ce va chema la consultări toate partidele parlamentare.

Apoi, noul premier și Guvernul acestuia trebuie să fie votați de Parlament.

Nicolae Ciucă a mai declarat că până luni va lua o decizie dacă va prelua vreo funcție de ministru în noul Guvern.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.