UDMR atacă AUR: ”Nu își au locul în secolul XXI, într-un parlament democratic”

Tanczos Barna, senator UDMR. Foto: Info Mureș

Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid nou care a reușit să depășească pragul electoral de 5% și să intre în parlament, atrăgând imediat o reacție din partea reprezentanților UDMR.

”Noi considerăm că nu îşi au locul în secolul XXI într-un parlament democratic, dar decizia poporului este decizia poporului, decizia alegătorilor trebuie respectată. Şi în cazul în care acest partid va intra în Parlamentul României, nu pot decât să sper că îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România”, a declarat Tanczos Barna, senator UDMR, potrivit Digi24.

În ceea ce privește o posibilă revenire a UDMR-ului la guvernare, Tanczos a declarat: ”Aşteptăm să fim întrebaţi dacă vrem să participăm la guvernare, trebuie să vedem şi decizia preşedintelui Iohannis, care va desemna un premier şi în cazul acesta, cu siguranţă, vom purta aceste negocieri”.

Chiar și așa, AUR rămâne marea surpriză a alegerilor parlamentare 2020, reușind să adune aproape 9% din voturi, mult peste cele 6% obținute de UDMR.

Puteți citi mai multe despre această nouă grupare politică din Parlamentul României aici:

Cine sunt cei care conduc AUR, partidul surpriză de la alegerile parlamentare

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.