Cine sunt cei care conduc AUR, partidul surpriză de la alegerile parlamentare

George Simion, unul dintre liderii partidului AUR
George Simion, copreședintele AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este aproape de a intra în parlament, potrivit sondajului exit-poll, care arată că ar fi trecut pragul electoral. Liderii politici ai acestei formațiuni politice au o orientare de extremă dreapta, ultranaționalistă și antieuropeană.

Până la alegeri, sondajele de opinie dădeau AUR cu un procent de sub 1%. AUR este un partid condus de co-președinții George Simion (cap de listă la Senat) și Claudiu Târziu (cap de listă la Camera Deputaților).

Partidul a fost înființat pe 1 decembrie 2019, de către George Simion, după ce acesta candidase, fără succes, ca independent la alegerile europarlamentare de anul trecut.

Unul dintre cei mai vocali lideri este avocata Diana Șoșoacă Ivanovici, care a candidat pe primul loc pe lista pentru Senat, la Iași. Aceasta a fost avocata lui IPS Teodosie în scandalul legat de pelerinajul la peștera Sf. Andrei.

AUR se declară un partid „conservator și se bazează pe patru piloni: familia, patria, credința și libertatea.

„În plan extern, suntem un partid care vrea o Europa a națiunilor, nu un suprastat federal cu capitală unică, guvern unic și parlament unic. Un imperiu socialist de ordin federal este o utopie pe care doctrina A.U.R. nu o poate împărtăși. Nu credem în Statele Unite ale Europei și ne vom opune programatic acestei tendințe de hegemonie nefastă. Suntem în mod răspicat împotriva colonizării Europei cu populații alogene”, scrie în programul AUR.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.