TAROM va avea 9 avioane noi în 2020. Cum arată noile aeronave

Compania de stat TAROM a semnat contractul de leasing pentru achiziția a nouă aeronave noi de tip ATR 72-600. Primele patru avioane vor ajunge în februarie, iar restul de cinci vor fi livrate pe parcursul anului 2020, arată documentul.

Fiecare avion dintre cele comandate are 72 de locuri. Compania franco-italiană ATR, cu sediul la Toulouse, este specializată în construcția de avioane de pasageri sub 90 de locuri. TAROM va folosi avioanele pentru zboruri regionale, interne și externe. Aceste aeronave for înlocui ATR-urile pe care companie la deține acum.

Experiența de peste 20 de ani a tehnicienilor TAROM în aparatele ATR îi recomandă pe aceștia pentru a se ocupa de mentenanța avioanelor. Membrii echipajelor de zbor și personalul tehnic vor fi instruiți chiar de către fabricant, acest serviciu fiind inclus în prețul avioanelor.

Contractul de leasing se întinde pe 10 ani.

ATR a vândut avioane către 200 de companii din 100 de țări de pe Glob, potrivit siteului propriu. ATR este un produs dezvoltat de Airbus și Leonardo și numără peste 1400 de angajați.

Aparatele ATR folosesc motore Pratt&Whitney și au o masă maximă la decolare de 23 de tone. Încărcătura maximă este de 7,5 tone. Distanța maximă ce poate fi parcursă cu pasageri la bord este de 1665 kilometri.

ATR are centre de pregătire la Miami, Paris, Johannesburg, Singapore și Toulouse.


Citiți și: Cum arată trenul românesc de mare viteză produs la Pașcani

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.