Cum arată trenul românesc de mare viteză fabricat la Pașcani. VIDEO

tren Electroputere VFU Pașcani
Foto: Captură YouTube TrainsInRomania

Compania privată Electroputere VFU Pașcani a construit primul său tren diesel. Este vorba despre un prototip DMU (diesel multiple unit) format din 3 vagoane.

Trenul, care a fost prezentat pe blogul „România Feroviară” are o capacitate de aproximativ 200 de locuri pe scaune.

Potrivit sursei citate, testele oficiale au început în septembrie la CTF Făurei, unde trenul a atins și viteza de 160km/h. Tot atunci au fost realizate testele de tracțiune si frânare.

În prezent, trenul realizează testele de pantă în vederea autorizării pe Predeal.

„România Feroviară” mai notează că sunt șanse ca acest tren diesel să ajungă și la export.

Electroputere VFU Pașcani SA este membru al Grampet Group, un grup de firme din România cu activități în sectorul feroviar. Grupul Grampet include și transportatorul feroviar de marfă Grup Feroviar Român. Principalul acționar al Grampet este omul de afaceri Gruia Stoica.

Electroputere VFU Pașcani se concentrează pe reparații și modernizări de vehicule feroviare pentru transportul călătorilor (trenuri etajate, vagoane etajate, vagoane salon și suburban), însă acum a început și să construiască vehicule feroviare.

În 2013 Electroputere VFU Pașcani a intrat pe piața tramvaielor și lansat la Iași prototipul tramvaiului reconstruit GT4 M.

tren Electroputere VFU Pașcani
Foto: Facebook România Feroviară
tren Electroputere VFU Pașcani
Foto: Facebook România Feroviară

Vă recomandăm și:

Ca să vedeți și alte reportaje video, abonați-vă la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.