Sute de radare fixe vor fi montate pe șoselele din România

FOTO: PublicDomainPictures/Pixabay.com
FOTO: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Din acest an, șoferii agresivi vor fi mult mai drastic sancționați, după ce Codul Rutier a fost modificat. De asemenea, ministerul de Interne Lucian Bode anunță că vor fi montate 600 de camere radar fixe pe cele mai aglomerate drumuri din țară, precum DN78, DN1 și Autostrada Soarelui.

Camerele costă 12 milioane de euro și fac parte din demersul Ministerului de Interne de a reduce accidentele de circulație cu 25% până în 2025.

„Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă.

Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța.

400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.