Stațiunea de pe litoral care ar putea deveni un focar de coronavirus

Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un mesaj celor care merg pe litoral să respecte regulile de distanțare socială și de igienă. Ministrul a mai spus că în zonele turistice se așteaptă aglomerări în următoarele trei luni, iar în unele locuri ar putea apărea focare.

„Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival.

Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiștii trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, să evalueze starea de sănătate. Turiștii de pe litoral se pot distra în condițiile și normele stabilite cu cei de la HoReCa, am stabilit norme pentru plaje, terase”, a declarat Nelu Tătaru, prezent la Constanța.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 555 de noi cazuri de coronavirus. Acest număr este un record. Niciodată până acum nu au fost înregistrate atât de multe cazuri în 24 de ore, nici măcar în starea de urgență.

În acest context, Grupul de Comunicare Strategică a transmis un mesaj de avertizare populației. Românilor li se recomandă să respecte patru reguli de bază: să poarte mască; să păstreze distanța; să evite contactul direct cu alți oameni; să se spele des pe mâini.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică mai transmis că dezavuează „actele de politizare a crizi sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.