Mesaj de avertizare de la autorități, după numărul mare de cazuri COVID. Cele 4 lucruri ce trebuie făcute

coronavirus mască
Foto: icsilviu / pixabay.com

În contextul în care miercuri, 8 iulie, România a înregistrat cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore de la izbucnirea epidemiei, Grupul de Comunicare Strategică a transmis un mesaj de avertizare a populației.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat nu mai puțin de 555 de noi cazuri de coronavirus. Până acum, cea mai mare creștere fusese înregistrată pe 11 aprilie, în timpul stării de urgență (523 de noi cazuri în 24 de ore).

Grupul de Comunicare Strategică le transmite românilor să respecte 4 reguli de bază:

– să poarte mască
– să păstreze distanța
– să evite contactul direct cu alți oameni
– să se spele des pe mâini

„În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor”, se arată în buletinul informativ de astăzi al GCS.

Potrivit experților, rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului: „Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate”.

„Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, au mai spus specialiștii din Grupul de Comunicare Strategică.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.