Sondaj IMAS. PSD și ALDE înregistrează scăderi importante

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu
FOTO: senat.ro

PSD ar fi scăzut în popularitate, potrivit unui sondaj IMAS, citat de Newsweek România.

Dacă la sfârșitul anului trecut PSD era cotat cu 32,4% în preferințele românilor cu drept de vot, în iunie, anul acesta, a scăzut la 28,4%. De asemenea, formațiunea politică condusă de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, ar fi pierdut 2 procente și a ajuns la 8,6%.

Potrivit sondajului citat de Newsweek.ro, dacă ar fi alegeri în această perioadă, PNL ar obține 29,2%, USR – 11,3%, iar partidul lui Dacian Cioloș ar lua 8%. De asemenea, în parlament ar intra și UDMR, care ar obține 5%.

Potrivit unui alt sondaj, publicat de IMAS în luna martie, în februarie 2018 partidele politice obțineau următoarele procente: PSD – 28,6%; PNL – 29,4%; USR – 11,2%;
ALDE – 10,6%, iar PMP – 4,6%. Față de decembrie 2016, când a câștigat alegerile cu scorul de 45,5%, PSD ar fi pierdut 16,9 procente.

Un sondaj pezentat în luna mai de CURS arata că pe primul în topul preferințelor alegătorilor se află PSD, cu 39%, urmat de PNL, cu 25% și ALDE, care ar obține 8%. De asemenea, USR ar obține 6%, UDMR – 6%, PMP – 5%, Pro România – 3%, Mișcarea Împreună – 3% și câte 1% din voturi ar lua UNPR, PNTCD, PRM și PER.

Potrivit unui sondaj Sociopol realizat în luna iunie, persoanele publice din România care se bucură de cea mai mare încredere sunt Raed Arafat (50%), Gabriela Firea (25%) și Klaus Iohannis (24%).

Pe locul al patrulea la nivel de încredere era Laura Codruţa Kovesi, cu 19%, în timp ce pe locul cinci se află Călin Popescu Tăriceanu, cu 17%. Liviu Dragnea se află pe locul 6, 15% dintre cei intervievați declarând că au încredere în el. În ceea ce privește partidele, PSD ar fi votat de 41% dintre alegători, PNL ar avea 20%, ALDE-12% și USR – 7%.

Mai trebuie precizat și că Sociopol este deținut de Mirel Palada, fostul purtător de cuvât al lui Victor Ponta, și totodată cel care l-a agresat fizic pe senatorul USR Mihai Goțiu în studioul televiziunii B1 TV.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.