Se construiește un parc natural de 2 hectare în forma hărţii României

Un cutremur de 4,3 grade pe scara Richter a avut loc în România
Harta României

Autoritățile locale din municipiul Făgăraș vor să amenajeze un parc natural în forma hărţii României, pentru a sublinia că aici se află centrul țării, transmite Radio România Brașov.

Conform ultimelor măsurători făcute de profesorul Alexandru Boroiu, de la Universitatea de stat din Piteşti, în 2015, centrul țării este în Făgăraș, la 2 kilometri de Cetatea Făgărașului. Anterior se credea că centrul țării este la Dealu Frumos, în județul Sibiu.

Autoritățile locale vor să amenajeze parcul natural pe o suprafață de 2 hectare, în Parcul Regina Maria.

Gheorghe Sucaciu, primarul din Făgăraș, a declarat pentru sursa citată că în parc vor fi plantați copaci din cele 7 regiuni ale țării, iar centrul țării, care va fi în mijlocul parcului, va fi marcat cu o bornă cu un catarg pe care va fi pus steagul României.

Parcul ar urma să fie gata în anul 2026.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.