Șase săli de operație noi pentru bolnavii de cancer din România

sali de operatie
Foto: BotMultichillT via Wikimedia Commons

Două blocuri operatorii cu câte trei săli de operație în care se pot efectua intervenții de chirurgie digestivă, ginecologică, la sân și toracică au fost inaugurate ieri la Institutul Oncologic București, relatează agerpres.ro.

„Am vizitat astăzi cele două blocuri operatorii noi de la Institutul Oncologic București. În cele șase săli de operații, care au fost dotate ultramodern cu fonduri de la Ministerul Sănătății, se fac începând cu 22 decembrie operații. Aceste săli permit efectuarea operațiilor de chirurgie digestivă, oncologică, genitală, de sân, la standarde europene”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

Managerul institutului, Nicolae Dan Straja, a afirmat că sălile de operație erau închise din anul 2010, iar chirurgii operau în mai multe schimburi, „ca la fabrică”.

„În șase luni au fost aduse la standardele europene. Patru ani noi ne-am călcat în picioare, am operat în schimburi de dimineață de la ora 7.00 până noaptea la ora 1.00 ca să nu existe probleme pentru pacienții internați în secții. Exact ca la fabrică operam în ture, toți cu un program limitat. Acum putem opera și vindeca bolnavii”, a spus el.

Potrivit acestuia, pe lângă cele două blocuri de operații a fost modernizat și compartimentul de sterilizare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Pacea de la Ruginoasa. Fără lupte cu bâte pe 31 decembrie
Vremea de Crăciun și de Revelion. În ce regiuni va ninge
Descoperire: Galaxie pitică, vecina Căii Lactee