S-a depășit recordul de temperatură în China. Variație de peste 100 de grade C în 6 luni

china
Foto: Ferdinand-Feng / pixabay.com

Recordul de temperatură a fost depășit în China. Duminică, termometrele au urcat până la 52,2 grade Celsius, aceasta fiind cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în această țară, relatează Reuters.

Recordul a fost înregistrat în localitatea Sanbao din depresiunea Turpan din Xinjiang, un oraș din nord-vestul arid al Chinei.

Temperatura de duminică a doborât recordul anterior de 50,3 Celsius, măsurat în 2015 lângă Ayding, tot în depresiunea Turpan din Xinjiang.

În urmă cu doar 6 luni, temperaturile din China coborau sub – 50 de grade Celsius.

Canicula va persista în China cel puțin încă 5 zile.

China nu este străină de schimbările dramatice ale temperaturilor de-a lungul anotimpurilor, dar variațiile devin din ce în ce mai mari, mai notează Reuters.

Pe 22 ianuarie, temperaturile din Mohe, un oraș din nord-estul provinciei Heilongjiang, au scăzut până la – 53 de grade Celsius, depășind recordul precedent al Chinei de – 52,3 grade Celsius, stabilit în 1969.

În această perioadă, și Europa trece printr-un val de caniculă, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius în numeroase țări din sudul continentului. Astăzi, temperaturile maxime din România vor ajunge până la 39 de grade Celsius.

Cea mai mică temperatură din lume

Cea mai mare temperatură din lume

Cea mai mare temperatură din România

Cea mai mică temperatură din România, înregistrată în 1942

Foto: Ferdinand-Feng / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.